NAUTIZ X6 THE ULTRA-RUGGED ANDROID PHABLET

Från 9 900 Kr

En Phablet helt rätt i tiden

Den perfekta partnern för servicetekniker, lafer och fältarbetare

Ta skärmstorleken från en tablet (datorplatta) i kombination med en stryktålig handdators smidighet – och du får ett smart arbetsredskap som är lätt att läsa i alla typer av miljöer och smidigt att ta med sig överallt. Nu finns redan en sådan toppmodern lösning; Handhelds ultrastryktåliga Nautiz X6 Android-phablet = en phone + tablet. 

Slim design, stenhård och helrätt.​

Nautiz X6 går att bygga ut med massor av tillbehör. Allt från streckkodsläsare till stolphållare för GIS mätning. Det är helt enkelt en mobil enhet som passar alla som behöver en hållbar lur som är snabb, snygg och helrätt.

Tre dagars batteritid och DNSS GPS ’r inte heller fel.

"En högre investeringskostnad, Ger en lägre totalkostnad. Att se bortom inköpspriset och fokus på TCO är en smart affär"
Staffan Forsberg
VD

När ett företag ska köpa in stryktåliga mobila datorer, handdatorer, laptops eller smartphones är det lätt att frestas av ett lågt inköpspris. Men inköpspriset reflekterar inte den verkliga totalkostnaden för en dator och ett felaktigt produktval, kanske val av för låg stryktålighetsnivå, kan därför visa sig bli ett dyrt misstag. För att fullt ut kunna utvärdera vad en produkt kostar behöver vi titta på kostnaden över produktens hela livstid. Detta kallas produktens totala ägarkostnad eller Total Cost of Ownership (TCO).

Även om vi inte känner till begreppet TCO använder vi faktiskt ofta dess betydelse i vår vardag. När vi köper en ny bil gör vi en del efterforskningar kring bilmodellens servicehistorik. En billigare bil som tillbringar mycket tid på verkstaden är exempelvis inget klipp.

Detsamma gäller för mobila datorer. Datorer som tas med utanför den skyddade kontorsmiljön kommer att utsättas för mycket tuff behandling. Fall, vibrationer, vatten, damm och extrema temperaturer är bara några av de förhållanden som en dator kan utsättas för i arbete på fältet. Det kan verka logiskt att inte ta med sig känslig elektronisk utrustning ut i en tuff arbetsmiljö, men det händer oftare än du tror.

Varför? Därför att många inköpare av mobila datorer lockas av den lägre inköpskostnad som icke stryktålig eller minimalt stryktålig utrustning ofta erbjuder och glömmer att ta med den höga kostnad som då ofta följer av det faktiska användandet av utrustningen utomhus eller i industriell miljö. Genom att inte köpa rätt sorts enhet för uppgiften och den tänkta arbetsmiljön kommer de att betala mycket mer i det långa loppet än om de hade köpt en verkligt stryktålig, men dyrare, dator från första början. Med andra ord är den dyrare enheten faktiskt den billigare enheten på längre sikt.

Ladda hem broschyr

Storlek

192 mm x 91 mm x 14.5 mm

Vikt

380g, with extended battery

Processor

Qualcomm® Snapdragon 626 MSM8953 Pro, 8 cores 2.2 GHz

Graphics

Adreno 506

Memory/Disk

4 GB / 32 GB

Operativsystem

Android 8.0 Oreo (GMS)

Skärm

6” kapacitiv multi-touch (10 points)
1080×1920 pixels
Sunlight readable
Handske/regn inställningar
Corning® Gorilla® Glass

Knappar

Framsida: F1, F2, F3, Power,
Sida: FN, Volume up/down

Batteri

Standard: TBA,
Extended: 3.8V 8000 mAh (30.4 Wh), field replaceable

Anslutningar

Type-C, Qualcomm quick charge 3.0, OTG
GNSS antenna connector
Back connector for expandability
1x micro SDXC (128 GB)
2x Nano-SIM

Kommunikation

 

Mobil (WWAN)

2G (850,900,1800,1900)
3G (1,2,5,8)
4G/LTE (1,2,3,4,5,7,8,17,20,28,38,39,40,41)

Trådlöst LAN

2.4G/5G
802.11a/b/g/n/ac

PAN

Blåtand V4.1

NFC

13.56 MHz
ISO 14443A/B, ISO 15693

Audio

Headphone support via Type-C
Front-facing speaker
x3 microphones for noise suppression

Navigering

Dedicated u-blox GNSS receiver
GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou

Kameror

Bak: 13 megapixel with auto-focus and flash
Fram: 5 megapixel

Sensorer

Gyroscope
Compass
Accelerometer
Pres

Miljö

 

Drift

-20°C to 55°C
MIL-STD-810G, Method 501.5/502.5 Procedure II

 

Förvaring

-40°C to 70°C
MIL-STD-810G, Method 501.5/502.5 Procedure I

Fall

6 drops from 1.5m, concrete surface
IEC 68-2-32:1990

Vibration

MIL-STD-810G, Method 514.6 Procedure I

Sand och damm

IP67, IEC 60529

Vatten

IP67, IEC 60529

Luftfuktighet

0% ~ 95% (icke kondenserande)
MIL-STD-810G, Method 507.5 Procedure II

Höjd

4572 m
MIL-STD-810G, Method 500.5 Procedures I & II

EMC/EMI

MIL-STD-461F: CE101, CE102, CS101, CS114, CS115, CS116, RE101, RE102, RS101, RS103

Medföljande tillbehör

Standard batteri, Type-C laddare, AC-adapter, power plugs

Options

 

SKUs

Global SKU

Kontakt
Mail: info@workwit.net
+46 735 170 777

Ekliden 8, 132 51 Saltsjö-Boo

Varför använda en stryktålig dator?

Vad menas med robust?

Ur ett användarperspektiv är det en dators förmåga att fortsätta att arbeta under krävande och utsatta förhållanden. Men inte bara en gång, utan varje gång den används under hela dess livstid, vilket lätt kan bli 3-5 år. Uppfattningen om stryktålighet hör ofta ihop med arbetsuppgiften där det som är stryktåligt för en användare inte nödvändigtvis är stryktåligt för en annan användare. Till exempel riskerar en dator som används i en lagermiljö att tappas i golvet och utsättas för damm, men det är mindre troligt att den utsätts för extrema temperaturer eller regn. Däremot behöver en skogsarbetare datorer som tål vatten, kyla och värme men funderar knappast över skyddet för damm.

Mer än ett hårt skal

En verkligt stryktålig dator är mycket mer än bara en vanlig dator inslagen i ett slitstarkt hölje. Fundera lite på skillnaden mellan en stryktålig handdator (eller tablet eller smartphone) och en handdator som förvaras i ett skyddande fodral. En skyddad dator ger intrycket att det är fråga om ömtåliga inre komponenter som bara har fått lite extra yttre skydd. En riktig stryktålig dator däremot är designad inifrån och ut för att fungera pålitligt i mycket kärva miljöer och förhållanden.

Lägre kostnad

Att förstå TCO (total ägandekostnad ). När du förstår innebörden av total ägandekostnad blir det lättare att se varför användandet av stryktåliga datorer ger en lägre totalkostnad än att arbeta med konsumentprodukter ute i fält. TCO tar hänsyn till alla de faktiska kostnader som uppkommer under produktens hela livscykel och innefattar fasta kostnader (såsom inköpspris, utveckling, utbyte och implementeringskostnader) och rörliga kostnader (upplärning, reparationer och kostnader för driftstopp och tappad data). I takt med att allt fler organisationer blir mer beroende av att arbetsstyrkan är mobil och kan arbeta trådlöst blir kostnaden för stillestånd allt högre. Om en fältservicetekniker råkar ut för ett fel på sin enhet i början på dagen kan förlusterna bli betydande i form av missade kundbesök, förlorade serviceintäkter och försämrad goodwill.

Vem borde använda Handheld?

Oavsett om du arbetar utomhus eller i någon annan typ av tuff miljö, och oavsett vilken typ av mjukvarulösning du använder, erbjuder Handheld stryktåliga mobila datorer som gör att du kan arbeta snabbare och mer effektivt. Om du ska gå från att använda papper och penna, uppgradera från vanlig PC eller smartphone, så kan Handhelds stryktåliga mobila datorer hjälpa dig. Handhelds robusta datorer är utformade för alla som jobbar i en tuff miljö eller utanför en skyddad kontorsmiljö. Exempel på verksamheter.
Lantbruk
Bygg & Installation
Service & Underhåll
Miljö
Blåljus
Industri
Logistik
Gruvnäring
Kraft, Olja och gas
Mfl.

Kontakta oss för test eller offert