Fältteknikerna Din viktigaste intäktskälla!

För många företag är Serviceavdelningen ett nödvändigt ont som man måste ha för att hålla sina kunder nöjda. Fel, fel, fel säger jag. Fältteknikern är den som oftast träffar kunden ansikte mot ansikte, det är han eller hon som har bäst koll på vad kunder tycker, vad de önskar och hur de uppfattar ditt företag och dina produkter. Den dagen du inser det så har du en stor intern resurs som kan bli din bästa försäljningskanal. Inte bara kan fälttekniker med rätt verktyg och utbildning öka din försäljning utan också få dina kunder att bli mer lojala, mer positiva och mer lönsamma.

Ett företag som insåg det är Markem-Imaje som för 2 år sedan började titta på sin fältservice som ett proffit center istället för ett cost center. Se Jack Rinjenbergs intressanta presentation där han förklarar hur Markem-Imaje har ökat försäljningen med 60% och marginalen med 6% med samma personal på ARC Advisary groups forum i Orlando i slutet av förra året.

Så varför inte starta år 2019 med att fundera på hur just ditt företag kan omvandla serviceavdelningen till årets försäljningsstjärna.

Gillar du den här artikeln?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: