Fälttekniker och installatörer förväntar sig att bli digitala. Här är skälet till att du skall lyssna på dom.

Installatörer och tekniker vill ha tillgång till data och vill vara digitaliserade.

Varför?
Dag in och dag ut är dom på plats hos dina kunder och utför underhåll, reparationer, installationer och andra tjänster.
Det gör dem till de verkliga experterna när det gäller att fastställa vad som behövs göras och vilka verktyg som behövs för att effektivisera fältserviceprocesserna.
Faktum är, att det idag oftare är avdelningen som utför jobbet som växlar upp och blir digitala än ledning. För naturligtvis är det dom som förstår hur digitaliserade processer kan ge värdefull tillgång till data, kunskap, resurser och mer.

Den verkliga skälet till önskan om digitala lösningar är dock ganska enkel:
I dag är vi digitala överallt!
Och det är inte bara dina tekniker som har blivit vana vid att ha allt tillgängligt i sin Smartphone. Dina kunder är också det!

Möta kundernas förväntningar
På bara några år har digitaliseringsåldern, IoT och artificiell intelligens möts och kopplats ihop och drivit varandra framåt i en otrolig hastighet.

Vad betyder det för dina kunder och dina serviceteam? Alla förväntar sig åtkomst: till data, till verktyg, till information, till varandra.
Fälttjänstemän bör inte helt enkelt inte bara kunna lösa ett jobb De ska också vara utrustade med omfattande kund-, produkt- och lösningsdata. De ska kunna sälja upp och sälja nya produkter och servicepaket. De borde kunna slutföra jobbet genom att samla in en kundsignatur och skicka in en rapport till kontoret. Det är därför kräver så många som arbetar på fältet vill ha en riktig fältservice lösning som låter dem stanna online och vara anslutna från början till slut av en serviceförfrågan eller arbete.

Våra sociala liv på nätet har blivit vår riktmärke.
Många av oss är beroende av meddelandeprogram för att kommunicera. Även mina pansionerade föräldrar som brukade skicka färglada vykort när jag fylde år är betydligt hippare i dag och skickar animerade whatsapp bilder.
Det är knappast förvånande att kunder och de som arbetar på fältet tycker att papper börjar kännas lite utdaterat.

Det här har företag som Facebook, WhatsAPP, Linkedin insett och därför kommer det nu affärsapplikationer från dom med syfte att göra det lättare för företag att kommunicera med sina kunder och göra dom direkt involverade i vad som händer. Och redan är kundkommunikation en viktig kanal för många företag. För det är där kunderna finns.

Bildresultat för social media business applications

Det finns alltså all anledning till att sluta spendera timmar med att uppdatera Excel-listor, arkivera fakturor och rapporter, bygga rapportmappar till kundnmöten. Det finns gott om användarvänliga digitala lösningar som tillgodoser alla branscher. Ge dina kunder och servicepersonal vad de vill ha!

Hur kommer vi igång?
Det här låter som en bra plan för att öka medarbetarnas och kundens tillfredsställelse, effektivisera affärsprocesser och stanna kvar i spelet som allt mer blir digitalt. Men hur kan du komma igång? Kanske du tänker..

Det är viktigt att du gör rätt steg och i en logisk ordning. Att ha en utmärkt fKommunikationslösning från nån av de stora aktörerna utan några data gör det inte mycket för att göra dina kunder och tekniker nöjda.

Ditt första steg borde vara att koppla ihop din fältpersonal med dina system och relevant data. Vill du veta mer om hur man kan göra det? Ta en titt de många whitepapers vi har på vår sida eller slå oss en signal vetja!

Gillar du den här artikeln?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: